HOERA verjaardagskalender
Laatste wijziging 

HOERA is een nederlandstalig programma, waarmee u de verjaardagen van uw familie, vrienden en kennissen kunt beheren op uw computer. Met HOERA kunt u nooit meer een verjaardag vergeten. Door HOERA in het startmenu van uw computer op te nemen, worden uw verjaardagen altijd bij het opstarten van uw computer gecontroleerd en waarschuwt HOERA u als er iemand jarig is. Het HOERA-programma zag het licht eind jaren '90 in de vorige eeuw is daarmee al 30 jaar oud en kent nog steeds een trouwe schare gebruikers!

U kunt een aantal dagen vooraf gewaarschuwd worden, maar ook een aantal dagen achteraf. U kunt hierin uw eigen instellingen kiezen. Daarnaast kunt u de verjaardagen in verschillende categorieën indelen. Zo kunt u onderscheid maken tussen familie en bijv. clubgenoten of collega's. HOERA beschikt bovendien over een eenvoudige import- en export-functie.

Het HOERA-programma wordt in twee werkwijzen gebruikt:
- de controle-werkwijze om de verjaardagen te controleren
- de administratie-werkwijze om de verjaardagsgegevens te administreren

HOERA start standaard in de administratie-werkwijze en met de programma-optie /C in de controle-werkwijze. U kunt HOERA in de controle-werkwijze starten m.b.v. een snelkoppeling. Deze wordt automatisch gemaakt in de map waarin u HOERA plaatst.

Met HOERA kunnen maximaal 2500 verjaardagen worden beheerd (in geval van een geregistreerde versie). Verder is het mogelijk foto’s te tonen en geluiden af te spelen voor een bepaalde jarige of bepaalde categorie.

Klik hier om de (ongeregistreerde) versie 3.4g van HOERA als zip-bestand te downloaden (versie beschikbaar vanaf 19 juni 2021). Met deze gratis versie kunt u maximaal 15 verjaardagen beheren. De ongeregistreerde versie is verder nagenoeg gelijk aan de geregistreerde versie.

HOERA versie 3.4 kent o.a. de volgende mogelijkheden:
- met de Autostart automatisch starten bij opstarten van computer.
- voor iedere jarige is een eigen foto en/of geluid mogelijk.
- verjaardagsmelding met link om snel een e-mailtje te sturen.
- uitgebreide helpinformatie en uitleg beschikbaar.
- importeren van verjaardagen in csv formaat mogelijk.
- multi-user gebruik vanaf centrale netwerk-server mogelijk.
(mailfunctie en multi-usergebruik alleen mogelijk bij geregistreerde versie)

Kijk in de Help van HOERA (of de PDF-versie in het zip-bestand) hoe u een ge´nstalleerde gratis versie van HOERA kunt omzetten in een geregistreerde versie. Mail phdsoftware@ziggo.nl om hiervoor een benodigde persoonlijke licentiecode (tegen een geringe vergoeding) aan te vragen.

Voorbeeld HOERA-scherm (versie 3.3e) in de administratie-werkwijze:

Voorbeeld HOERA-scherm (versie 3.3e) in de controle-werkwijze: